Mijn man heeft alles al: 11 tips voor originele vaderdagcadeaus

Geplaatst op: 23 mei 2022

Het is bijna Vaderdag en net als bijvoorbeeld Valentijnsdag een dag waar ik vroeger een hekel aan had. Ik vond het maar opgeblazen commercie. Inmiddels is mijn mening bijgesteld, want eigenlijk vind ik het hartstikke leuk om degene waar ik gek op ben even extra in het zonnetje te zetten. Tuurlijk kan dat op iedere dag in het jaar, maar waarom zo’n kans niet aangrijpen om wat extra’s te doen? Tijd om wat originele vaderdagcadeaus op een rijtje te zetten!

Tips voor originele vaderdagcadeaus

Als je iets doet, doe het dan ook goed. Het is toch zonde als je geld uitgeeft aan prullaria die overmorgen weer in de prullenbak verdwijnen? Of die uit plichtsgevoel nog een jaar op de kast staat te verstoffen? Met een beetje aandacht en liefde geef je een origineel vaderdagcadeau waar je partner, vader of opa heel blij mee is!

Geef een origineel cadeau voor Vaderdag

Hieronder vind je 11 tips waar mijn man in ieder geval heel blij van zou worden, op tip 1, 5 en 9 na zijn dit ook stuk voor stuk dingen die ik voor mijn eigen vader zou kunnen regelen.

Tip 1: Organiseer een bierproeverij!

Houdt hij van bier? Dan is dit leuk om te doen! Koop vier lekkere biertjes, maar verklap niet welke het zijn. Laat ze één voor één proeven en hem aangeven wat hij ervan vindt. Het is leuk om aparte bieren te halen die hij nog niet kent, maar je kan er ook heel goed een favoriet van hem tussen doen. Ontdekt hij welke het is?

Bierproeverij als vaderdagcadeau

Tip 2: Regel het voor hem!

Is er iets in huis wat moet gebeuren maar waar hij helemaal geen zin in heeft? Die dakgoot die verstopt zit, de deur die echt geverfd moet worden of de schuur waar je struikelt over de spinnenwebben welke nodig moet worden afgestoft.
Regel dit zelf! Misschien kan jij het voor hem doen als verrassing? Zo niet, kan je het wellicht uitbesteden?

 

Tip 3: Schrijf een gedicht

Kan je de woorden niet vinden om te vertellen hoeveel je van hem houdt? Vertel het in een gedicht! Ben jij niet van het rijmen? Een brief speciaal voor hem geschreven is minstens zo prachtig, rijm of niet. Kan jij er wel wat hulp bij gebruiken neem dan eens contact op met Jorien de Vries. Met jouw input schrijft zij een persoonlijk gedicht of verhaal helemaal op maat voor jou.

 

Tip 4: Ga helemaal los met een thema

Heeft hij een favoriet land? Is hij gek van een bepaalde band? Zo heb ik eens een Mexicaanse avond georganiseerd. Sombrero op, tequila shots klaar, fleurige jurk aan, opblaas cactus als decoratie, tortilla’s en taco’s gemaakt en foute Mexicaanse muziek op de speaker. De volgende keer zou ik nog een piñata als toetje erbij doen.
Kijk naar de details en voer het thema zo ver mogelijk door. Je kan natuurlijk vrienden uitnodigen en er wat groters van maken, maar hoe hilarisch is het om zo’n avond gewoon met z’n tweeën te organiseren? Mijn man kon deze verrassing wel waarderen en we hebben de grootste lol gehad. Alleen de volgende ochtend was het iets zwaarder na alle tequila…

 

Tip 5: Voetbalfan?

Geef dan tickets voor een wedstrijd. Daar scoor jij altijd punten mee.

 

Tip 6: Verrassing thuis

Samen iets ondernemen blijft het leukste cadeau. Leuke dingen doen, nieuwe herinneringen maken en genieten. Laat je daarom eens verrassen! Heb je kleine kinderen? Voor een verrassing thuis hoef je niet eens oppas te regelen. Op basis van de wensen en interesses die jij doorgeeft organiseer ik een verrassing speciaal voor jullie samen. Wat? Dat ontdek je op het allerlaatste moment! Geef een voucher met Vaderdag en vul later samen jullie wensen en interesses in, zo kan je samen van de voorpret genieten.

 

Tip 7: Bezoek een pretpark

Voor een pretpark ben je nooit te oud toch? Neem je vader weer eens mee en/of geniet ervan met het hele gezin. Stap in de achtbaan, eet een suikerspin en ga tussendoor gewoon even op een bankje zitten om naar alle blije mensen te kijken. Gegarandeerd een fijne dag samen!

Dagje uit als origineel vaderdagcadeau

Tip 8: Wandel langs herinneringen

Plan een dag samen en maak een tour langs belangrijke plekken in het leven van je vader of stuur je kinderen met hun vader op pad. Waar is hij geboren? Staat dat huis er nog? Welke herinneringen liggen er verscholen? Door deze bijzondere plekken te bezoeken ontstaan vanzelf de mooiste gesprekken. Laat hem vertellen en geniet van zijn verhalen.

 

Tip 9: Kan hij wel wat spanning gebruiken?

Boek een bijzonder uitje wat hij nog nooit eerder heeft ondernomen. Ga abseilen van de Euromast, laat hem zelf vliegen op Teuge, ga blokarten op het strand, met een jeep racen over een speciaal parcours of driften op het circuit.

 

Tip 10: Juist toe aan ontspanning?

Boek een duomassage! Daar heb jij zelf ook direct profijt van. Ga na de massage niet direct naar huis, maar maak nog een heerlijke wandeling door het bos en sluit af met een goede maaltijd en een lekker drankje. Hoe lekker voel je je na zo’n middag…

Tip 11: Ga een weekend weg

Zo’n relaxte middag is heel fijn, maar wat dacht je van een compleet verzorgd weekend weg? Vol spanning, ontspanning, lekker eten, in de stad of achteraf. Het zoeken naar de juiste plek kan soms best een opgave zijn en ter plekke wil je volop kunnen genieten. Niet meer zelf zoeken naar de leukste plekken in de buurt en alles afspeuren naar een fijn restaurant om te ontdekken dat die vol is. Geef het uit handen! Ik organiseer een compleet weekend voor jullie. Zelf hoef je nergens meer aan te denken, alleen nog maar te genieten. Heerlijk toch?!

Je leest het, er zijn genoeg manieren om je vader, partner of opa een bijzonder en origineel vaderdagcadeau te geven! Waar kies jij dit jaar voor?

Winkelwagen
×

Heb je een vraag?

Klik hieronder op mijn naam om een WhatsApp-gesprek te starten.

× Hoe kan ik je helpen?