Verrassende dag voor Ambulancepost Limburg

Geplaatst op: 29 november 2023

Verbinding en een goede samenwerking is voor ieder team van belang. Echter zijn er bepaalde beroepen waarbij dit letterlijk van levensbelang kan zijn. Zo ook bij de ambulancepost. Wat een eer om een dag vol plezier én verbinding voor deze club mensen te mogen organiseren.

 

Een dag met actie

Vooraf spreken we alles uitgebreid door. Er mag wel wat actie in de dag zitten, iedereen houd van een grapje en voelt zich fysiek fit. Het budget is strak maar realistisch. Daar kan ik wel wat mee!

Één voor één kwamen de ambulancerijders binnen druppelen, vandaag niet voor een rit op de ambulance maar voor een dag vol verrassingen. De bezetting op de post was geregeld door een ander district zodat alle collega’s ook echt vrij waren.

Wat zullen we gaan doen? Iedereen was mega nieuwsgierig maar had geen idee. Na een stuk Limburgse vlaai (we zijn immers in Venlo) kwam Robert binnen stappen in z’n korte broek en shirt. Niemand had nog een idee wat hij kwam doen.

Moeten wij dat ook doen?!

Zoals Robert Bouman dat als geen ander kan krijgt hij 45 enthousiaste personen stil en verteld hij zijn verhaal. Langzaam begint het bij een aantal personen te dagen, we gaan een Haka doen! Het blijft één van mijn favoriete activiteiten. Hij zet zijn demo in, luidkeels terwijl hij krachtig op zijn benen slaat. Iedereen is onder de indruk en ik hoor wat zenuwachtig gelach. “Moeten wij dat ook doen?!”

Robert neemt ze stukje voor stukje mee, verteld met respect over de herkomst van de Haka. “Wat voelen jullie bij het oefenen?” vraagt hij op de helft en de antwoorden zijn prachtig. “teamgevoel, verbinding, kracht, energie en plezier” word er geroepen. Het lukt hem om iedereen uit de comfort zone te trekken en vol enthousiasme en overgave mee te laten doen.

Na de workshop zit iedereen vol energie, worden de lunchzakjes uitgedeeld en verlaten we de ambulancepost. Dit keer hoeven ze niet zelf achter het stuur te kruipen maar worden ze per bus opgehaald om op pad te gaan naar Ospel. Onderweg word er keihard gelachen tijdens de busquiz en voordat ze het doorhebben zijn we bij de volgende locatie.

Op de boerderij

Eenmaal hier aangekomen hoor je direct de koeien loeien en schuifelen in hun stal terwijl het zonnetje boven het groene weiland staat. Wat gaan we hier nu weer doen?

Na een drankje gaan er drie verschillende groepen van start. Er worden diverse oud Hollandse spellen gespeeld, watercurling gedaan en levend darten met een kabelbaan. Levend wat? Het is een hilarisch spel. Simpel gemaakt maar aan de lachsalvo’s te horen word het heel goed ontvangen. In twee teams strijden ze tegen elkaar. Als kinderen in een speeltuin springt iedereen één voor één op de kabelbaan en onderweg probeer je op het juiste moment een ijzeren schijf van de magneet af te klikken. Zo lanceer je deze, hopelijk, op de juiste plek.

 

Een grote mensen feestje

Er word heel wat afgelachen, gedronken en nadat de friet en snacks op waren werd iedereen weer netjes naar de post gebracht na afloop van dit grote mensen feestje.

Wat een feest om deze dag te mogen organiseren. “Het had niet beter gekund” gaf iemand mij als compliment. Fantastisch toch!

“Wil je dit volgend jaar weer voor ons regelen?”

Absoluut! Ik kijk er nu alweer naar uit. Dank Ambulancezorg Limburg!

Zou een ideaal teamuitje er voor jou ook zo uit kunnen zien? Of juist totaal anders?

Ik zou voor jouw team ook heel graag een verrassende beleving ontwerpen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur mij dan nu een bericht of bel naar 06-44451954.

Winkelwagen
×

Heb je een vraag?

Klik hieronder op mijn naam om een WhatsApp-gesprek te starten.

× Hoe kan ik je helpen?