Tips voor meer avontuur tijdens de zomervakantie

Geplaatst op: 7 juli 2022

Plan jij je vakantie elk jaar van A tot Z? Of heb je juist geen inspiratie? En merk je dat het daardoor allemaal een beetje saai is? Dan heb ik iets leuks voor je! Met deze tips breng je spontaniteit, avontuur en variatie in je vakantie en je activiteiten. Het zal je verrassen hoe leuk het is en wat voor nieuwe energie je ervan krijgt!

Tips voor meer avontuur in de zomervakantie

De één wil tijdens de zomervakantie lekker relaxen, terwijl de ander liever op pad gaat. Als je gewend bent om alles te plannen of wanneer je elk jaar naar dezelfde plek gaat, kan het een beetje saai worden. Dankzij deze tips breng je meer avontuur in je zomervakantie!

Activiteitenpot maken

Word je gek van de kinderen die zich vervelen? Of wil je eropuit, maar weet je niet wat jullie kunnen doen? Dat gaan we oplossen! Pak een vaas en een aantal papiertjes. Laat iedereen in het gezin op vier verschillende papiertjes een idee opschrijven wat je samen kan doen. Van een duik nemen in het meer tot een dagje naar Amsterdam met de trein en van een grote taart bakken en langs alle buren een stuk brengen tot een compleet themafeest in je eigen huiskamer. Een dag niks gepland en allemaal vrij? Pak willekeurig een blaadje uit de vaas en ga samen deze opdracht doen. Succes gegarandeerd!

Links rechts spel

Deze heb ik ooit eens met Lars en Elsa bedacht. Wij wonen in een stad met veel speeltuinen. Op de fiets mogen zij om de beurt zeggen welke kant we op moeten tot we een speeltuin zien. Hier stoppen we en gaan we spelen tot we zin hebben om weer verder te gaan naar een andere speeltuin.

Onlangs zag ik Bas Smit op Instagram dit spel doen op zoek naar een restaurant, links en rechts tot ze bij een leuk restaurant terecht kwamen.

Extra tip:  doe bij kleine kinderen ook zelf mee. Op een gegeven moment bleven Elsa en Lars maar rechts zeggen en bleef ik in een rondje fietsen. Zo kan je het nog een beetje sturen en kom je ook ergens. 😉

Avontuurlijke avonden op vakantie

Zit je voor de zoveelste avond ’s avonds voor de caravan, tent of op je balkon en wil je wat leven in de brouwerij brengen? Neem dan een verrassing voor thuis mee op vakantie. Deze stel ik helemaal op maat samen, gebaseerd op je wensen en de input die je geeft. Als je in de aanvraag vermeldt wanneer je op vakantie gaat, zorg ik dat je alles op tijd in huis hebt.

Voorpret voor het najaar

Op vakantie word je niet geleefd en heb je alle tijd om plannen te maken en te kijken wat je in het najaar wilt ondernemen. Maak samen een bucketlist met uitstapjes en activiteiten die je samen wilt doen. Staat er een weekendje weg op de planning? Vergeet dan niet om het op tijd te boeken. Veel B&B’s zitten in september en oktober snel vol. Plan dus nu al je weekend en geniet samen van de voorpret!

Winkelwagen
×

Heb je een vraag?

Klik hieronder op mijn naam om een WhatsApp-gesprek te starten.

× Hoe kan ik je helpen?