Tips om iets leuks met collega’s te doen

Geplaatst op: 19 juli 2021

Iets leuks doen met collega’s maakt gelukkig!

Wist je dat het ontzettend goed voor jou en je collega’s is om samen iets te ondernemen? Teambuilding was jarenlang een soort ongemakkelijk, verplichte activiteit. Tegenwoordig is er zo ontzettend veel leuks om samen met je collega’s te doen. In deze blog vertel ik je waarom het zo goed voor jullie is en welke mogelijkheden er zijn.

Sfeerbeeld, blije collega's bedrijfsfeest

 

Waarom zou je iets leuks doen met collega’s?

Met je collega’s heb je (bijna) elke dag contact. Vaak is dat contact praktisch en werkgerelateerd, terwijl je toch een groot deel van je tijd met dezelfde mensen doorbrengt. Het is dan ook goed om regelmatig iets leuks met je collega’s te plannen, van bedrijfsfeest tot event, het draait om het plezier. Je leert elkaar beter kennen en dat versterkt de onderlinge band. Ook vergroot iets leuks doen met collega’s je werkgeluk, wat je eigen prestaties weer ten goede komt. Het is heerlijk om even niet met werk, targets en planningen bezig te zijn, maar lekker te genieten met elkaar.

 

Wat kun je voor leuks doen met je collega’s?

Er zijn talloze mogelijkheden om buiten werktijd iets te ondernemen met je collega’s. Ik organiseer regelmatig activiteiten voor bedrijven. Van een kleine teamactiviteit tot een groot offline event. Het leuke daaraan is dat ik als buitenstaander een kijkje in de keuken van een bedrijf mag nemen. Ik leer het bedrijf en de cultuur kennen en stel een verrassing op maat samen. Ieder bedrijf is anders en daarom is geen event hetzelfde. Wil jij alvast inspiratie opdoen voor leuke activiteiten om samen met je collega’s te doen? Ik zet wat leuke tips op een rij:

 • (Online) pubquiz
 • Bedrijfsfeest
 • Cocktailworkshop
 • Wereldse culinaire proeverij
 • Schapen hoeden
 • Een sportieve activiteit, zoals suppen of kajakken

De mogelijkheden zijn eindeloos, waardoor je altijd een tof event voor jou en je collega’s kunt bedenken.

Tips om iets leuks voor je collega’s te organiseren

Als je met meerdere mensen te maken hebt kan het lastig zijn om iets leuks voor je collega’s te organiseren. Waar begin je? Waar moet je rekening mee houden? Daarom geef ik je graag een aantal tips om rekening mee te houden:

  • Prik een datum en communiceer die op tijd. (De voorpret kan beginnen!)
  • Bepaal vooraf het budget (En voorkom discussie of verrassingen achteraf)
  • Kies een activiteit die voor iedereen fysiek mogelijk is (Bungeejumpen kun je beter in je eigen tijd doen)
  • Stel een kleine organisatiecommissie samen (Hoe minder kapiteins op het schip, hoe beter)
  • Kies een activiteit met een verbindende en ontspannende insteek (Lachen is gezond!)
  • Houd rekening met beperkingen en allergenen, het moet een feest zijn voor iedereen!
  • Communiceer bijzonderheden vooraf. Gaan jullie paardrijden of het bos in? Geef dan een kledingadvies, zodat er niemand in een minirok of op naaldhakken verschijnt.

Als je het mij vraagt is een uitje pas geslaagd als je over het hele plaatje hebt nagedacht. Van uitnodiging tot ontvangst en van activiteit(en) tot de hapjes en drankjes. Alles moet kloppen!

Sfeerbeeld, confetti in de lucht

Zo organiseer je een toffe activiteit voor je collega’s

Ik ben ervan overtuigd dat je door de tips in deze blog een leuke activiteit kunt organiseren voor je collega’s. Onthoud dat plezier voorop staat en dat het doel is om elkaar beter te leren kennen en om te ontspannen. Kom je er zelf niet uit? Ik help je graag om een activiteit of event op maat te organiseren voor jou en je collega’s. De kracht van Floor Verrast zit in het maatwerk, waarvoor ik mijn krachten bundel met kleine ondernemers die stuk voor stuk met passie ondernemen. Zo kan ik zakelijke activiteiten samenstellen die naadloos aansluiten op jouw bedrijf! Wil je meer weten? Laten we bellen om kennis te maken!

Winkelwagen
×

Heb je een vraag?

Klik hieronder op mijn naam om een WhatsApp-gesprek te starten.

× Hoe kan ik je helpen?