5 tips voor een origineel kerstpakket voor je werknemers en relaties

Geplaatst op: 23 november 2021

Je wilt je werknemers, collega’s of relaties verrassen met een origineel kerstpakket. Je komt alleen niet verder dan de standaard inhoud: chips, wijn en chocola. Dat kan anders! In dit blog geef ik je praktische tips, waarmee je een origineel en persoonlijk kerstpakket samenstelt!

Origineel en uniek kerstpakket

Tips voor een origineel kerstpakket voor je werknemers

Een kerstpakket is meer dan een doos met spulletjes aan het einde van het jaar. Het is dé manier om je werknemer, collega of relatie te bedanken voor zijn of haar inzet. Je laat zien dat je de ander waardeert en dat doe je het liefst met aandacht. Toch kan het lastig zijn om een origineel kerstpakket samen te stellen. Dankzij de volgende tips lukt het jou ook!

VOOR JE BEGINT: MAAK HET PERSOONLIJK

Naar de groothandel rijden en een pakket met lekkers kopen kan iedereen. Er is niks mis mee om het zo te doen, maar het kan nog zoveel beter! Wil jij een pakket waar je mensen écht blij mee maakt? Maak het dan persoonlijk! Als je alle tips in dit lijstje volgt, weet je zeker dat je een grote lach op het gezicht van de ontvanger tovert!

Tip 1: Zorg dat het pakket bij het bedrijf past

Staan jullie voor duurzaamheid, samenwerking en kwaliteit? Laat dit dan ook terugkomen in het pakket. Stel eens een pakket samen met niet alleen maar lekkere producten, maar denk ook aan een spel dat zorgt voor verbinding, een item ter ontspanning of een DIY pakket voor een ecosysteem thuis. Houd bij het samenstellen altijd het doel van het bedrijf in je achterhoofd en probeer hier een link mee te maken.

Tip 2: Maak je werknemer, collega of relatie blij

Je wilt dat de ontvanger ook écht blij wordt van het pakket. Realiseer je dat dit wellicht niet exact hetzelfde is als waar jij zelf blij van zou worden. Dat klinkt logisch, maar precies dit gaat in praktijk het vaakst mis. De manager die van lekkere douchespullen houdt en een heerlijk pakket met doucheschuim etc. samenstelt terwijl de medewerkers eigenlijk veel liever een gaaf escapespel hadden ontvangen.
Denk dan ook eens na over de zaken die jullie verbinden. Zijn jullie allemaal theeleuten en mis je het standaard gezamenlijke bakje thee om 10.00 uur? Dan is een theeproeverij met bijpassende chocolade wellicht een heel goed idee. Die ene persoon die liever koffie drinkt krijgt uiteraard een speciaal koffiepakket thuis.
Maakten jullie altijd samen een wandeling om 12.00 uur? Geef een speciaal spel cadeau, waardoor mensen met andere ogen hun eigen omgeving leren kennen en worden gestimuleerd om thuis ook een lunchwandeling te maken.

Lees hier meer over de mogelijkheden welke Floor Verrast biedt.

Tip 3: Houd rekening met bijzonderheden

Iemand die vegetariër is een vleespakket cadeau geven of iemand met een notenallergie een pakket vol met producten cadeau doen waar hij/zij ziek van wordt is geen goed idee. Maak vooraf een inventarisatie om te kijken welke allergenen of bijzonderheden er zijn. Weet je het niet goed? Speel dan op veilig of vraag het eerst na bij je collega’s of laat ze een kort vragenlijstje invullen.

Tip 4: Opsturen of persoonlijk overhandigen?

Laat je het bezorgen? Controleer vooraf of je van iedereen het juiste adres hebt en zorg dat alle pakketten tijdig op de post gaan. Zeker in de drukke decembermaand is het druk bij de post. Houd altijd rekening met een mogelijke vertraging een mogelijke vertraging. Ga je zelf op pad om de pakketten te bezorgen? Vergis je niet in de hoeveelheid tijd die hier in gaat zitten. Laat je ze op kantoor staan zodat iedereen ze mee kan nemen als ze aanwezig zijn? Houd er dan ook rekening mee dat wellicht niet iedereen voor de feestdagen nog op kantoor aanwezig is en maak een plan voor deze personen.

Tip 5: Vergeet de persoonlijke boodschap niet!

Een goede inhoud is belangrijk maar hierbij gaat het niet alleen over de spullen welke er in het pakket zitten. Besteed ook zeker aandacht aan een persoonlijke boodschap. Laat iemand je helpen bij het maken van een persoonlijk gedicht, benoem een aantal bijzondere gebeurtenissen welke het afgelopen jaar bij jullie hebben gespeeld en sluit af met een passend en gemeend compliment. Iets meer werk maar indien het mogelijk is om bij iedere persoon een echt persoonlijk bericht te stoppen met een compliment gericht op die ene specifieke persoon zal je sowieso echte punten scoren.

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het samenstellen van het perfecte eindejaarsgeschenk?
Neem dan nu contact met mij op!

Winkelwagen
×

Heb je een vraag?

Klik hieronder op mijn naam om een WhatsApp-gesprek te starten.

× Hoe kan ik je helpen?